Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Spørsmål

Vi gjør oppmerksom på at svaret er eldre enn 6 måneder. Det kan i løpet av denne perioden skjedd endringer eller korreksjoner som gjør at informasjonen ikke lenger er korrekt. Hilsen driftsansvarlig
Spørsmål: 

Jeg røyker ofte hasj sammen med en kompis av meg, vi begge har problemer i familien, og har dessverre gått samme gale veien som de... Kompisen min er 17 og jeg 18, visst vi blir tatt med en joint for eksempel, får jeg all skylden da siden han er mindreårig eller hvordan funker det?

Rus Rusmidler Hasjrøyking Innsendt av Jente 18, 05.12.2016 - 02:03
Svar: 

Hei!

Det er leit å høre at dere begge har problemer i familien. Det er ikke uvanlig at oppveksten preger handlingene våre, selv om det selvfølgelig også handler om selvstendige valg.

For å svare på spørsmålet ditt;

Både du og kompisen din er over den kriminelle lavalder (15 år), slik at om dere blir tatt med cannabis på dere vil dere begge få en eller annen form for sanksjon i følge straffeloven. Det som kan være forskjellen på dere to, er innholdet i sanksjonen. Det er enkelte særregler for unge mellom 15-18 år. Du kan lese mer om de på ung.no sine sider. Blant annet kan barnevernet kobles inn.

Du vil nok kunne stilles til et visst ansvar, i og med at kameraten din, etter lovens forstand, fortsatt er ansett for å være et barn/mindreårig og du, etter lovens forstand, ansees for å være en voksen. Hva dette innebærer, er vanskelig for oss å si.

Politiet vil imidlertid gjøre en vurdering som handler mer om hvilken type reaksjon dere skal få, heller enn hvem som har skylden.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Besvart 12.12.2016 - 13:22
Skriv utSkriv ut
Du har stemt
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?