Hopp til hovedinnhold

Har du et vanskelig spørsmål?

Spør Klara Klok!
Det er gratis, anonymt og du får svar i løpet av en uke

Panikk, lukk siden

Du er her

Om Klara Klok

Helseinformasjonstjenesten Klara Klok har hatt ungdom og unge voksne i aldersgruppen 10 - 25 år som målgruppe. Hensikten med tjenesten var å gi god informasjon og veiledning om temaene kropp og helse, følelser, rus og seksualitet uavhengig av hvem du er og hvor du bor.

Spørsmålsstilleren har vært anonym og med svargaranti innen en uke. Spørsmål og svar er fortløpende lagt ut under det enkelte tema på spørresiden, tilgjengelig både for den som stilte spørsmålet og andre som besøker nettstedet. Det har vært helt gratis å stille spørsmål til Klara Klok.

Klara Klok-redaksjonen har forbeholdt seg retten til å slette spørsmål som ligger utenfor fagområdet eller som har vært betraktet som useriøse.

Nettstedet har vært et supplement, ikke en erstatning, til eksisterende helsetilbud og har ikke vært ment for å stille diagnoser eller fastsette behandling. Oftest er en konsultasjon hos lege, psykolog eller andre være nødvendig i tillegg til den informasjonen som er gitt her. I noen tilfeller er legeundersøkelse, samtale med helsesøster, psykolog eller andre den eneste og beste måten å få hjelp på. Et av målene med Klara Klok, har vært å vise vei til disse tjenestene.

Tjenesten var finansieres av Helsedirektoratet og Nordland fylkeskommune. Nordland fylkeskommune var driftsansvarlig for Klara Klok og har i alle år innehatt konsesjon fra Datatilsynet for driften av tjenesten.

 

Kvalitetskriterier for Klara Klok var i alle år:

  • Innholdet skal ha god faglig kvalitet og være tilpasset målgruppen.
  • Svar på spørsmål gis av kvalifiserte fagpersoner.
  • Spørsmålsstiller er helt anonym.
  • Svar skal mottas innen syv dager. 

 

Hvem svarer på spørsmålene som sendes til Klara Klok?

Årsrapport 2015

Kontaktinformasjon:

Skriv utSkriv ut
Gi tilbakemelding Hva synes du om denne siden?